Kraambed > Waar kun je je kraambed doorbrengen?

Ook wat betreft de plaats waar je je kraambed wilt doorbrengen heb je de vrije keus: thuis of in het kraamhotel. Lees hieronder wat de verschillen zijn.

Thuis

Je kunt kiezen of je gemiddeld 6 uur per dag kraamzorg wilt of dat je liever 3 uur per dag kraamzorg wilt. Afhankelijk van het verloop van je bevalling en jullie herstel daarna kunnen we ervoor zorgen dat je meer uren kraamzorg thuis krijgt. De kraamverzorgster spreekt met jullie af hoe haar werktijden zijn. Ze blijft tot minimaal 1 week na de bevalling. Wij komen bij jullie langs om te zien hoe het met jullie gaat en hebben de eindverantwoordelijkheid voor jullie gezondheid.

Kraamhotel de Meiboom of Kraamhotel Livive

Na je bevalling in één van de kraamhotels of in een ziekenhuis kun je in de Meiboom of Livive genieten van dag en nacht kraamzorg. Ook je partner mag in het kraamhotel verblijven. Je kunt, afhankelijk van je verzekering, zelf kiezen hoeveel dagen je in het kraamhotel wilt doorbrengen. De verzekering vergoedt maximaal 5 tot 8 dagen verblijf in het kraamhotel. Uiteraard kun je er ook voor kiezen korter te blijven. De resterende uren kraamzorg krijg je dan thuis. Wij zoeken jullie op in het kraamhotel om te zien hoe het met jullie gaat en hebben wij de eindverantwoordelijkheid voor jullie gezondheid.

Kraamzorg kun je regelen via www.lunavi.nl

Moederkindcentrum TweeSteden ziekenhuis of Elisabeth ziekenhuis

Wanneer je om een medische reden voor jou en/of jullie baby op de kraamafdeling van het ziekenhuis moet verblijven, worden jullie verzorgd door een verpleegkundige. De gynaecoloog en de kinderarts zijn dan verantwoordelijk voor jullie gezondheid. Ook hier kan je partner bij jou en jullie baby blijven. Na ontslag van deze afdeling kunnen jullie kiezen voor één van bovenstaande opties. Wij zien jullie weer na ontslag van de kraamafdeling. Natuurlijk lopen we even binnen voor een gezellig bezoekje als we op een normaal tijdstip in het ziekenhuis zijn.