Nieuws

Hier vindt je het laatste nieuws van en over verloskundigenpraktijk De Zon.

Verhuizing geboortezorg 9 oktober

De geboortezorg is op 9 oktober verhuisd van locatie ETZ TweeSteden naar locatie ETZ Elisabeth. Dit betekent dat je vanaf heden altijd bevalt op locatie ETZ Elisabeth, tenzij je thuis gaat bevallen. Ook een opname voor en/of na de bevalling vindt hier plaats. Kraamhotel Terra Lunavi De Meiboom is tevens verhuisd naar Kraamhotel Livive op locatie ETZ Elisabeth. Bereikbaarheid De telefoonnummers die je gewend bent te bellen, blijven na 9 oktober behouden. Wij zorgen ervoor dat je de juiste persoon aan de telefoon krijgt. Het adres van ETZ Elisabeth is Hilvarenbeekseweg 60, 5022 GC te Tilburg. Afspraak De spreekuren blijven onveranderd plaatsvinden op één van de buitenlocaties bij jou in de buurt of op de locaties van het ziekenhuis: ETZ TweeSteden, ETZ Waalwijk en ETZ Elisabeth. Spoed-afspraak Heb je een spoedafspraak op de Triage-afdeling? Dan ga je naar locatie ETZ Elisabeth en volg je route 81 naar het Moeder- en Kindcentrum. Vanuit de lift wijzen borden je de juiste afdeling. Je mag je ook altijd melden bij de centrale balie naast de lift; onze medewerkers wijzen je vervolgens de weg. Bevalling Ga je bevallen, dan mag je parkeren bij de Spoedeisende Hulp of achter het ziekenhuis (volg Damast) op de Livive parkeerplaatsen aan de rechterkant. Kom je vervolgens via de Spoedeisende Hulp of via de achteringang van het ziekenhuis in de centrale hal, volg dan ook route 81. Route 81 ligt op de 1e verdieping (blok E). Vanuit de lift verwijzen borden of één van onze gastvrouwen je de weg naar de betreffende afdeling. Sta je, in verband met je bevalling, geparkeerd achter het ziekenhuis, vraag dan bij het verlaten van het ziekenhuis om een uitrijkaartje. Zowel bij de Spoedeisende Hulp als achterin het ziekenhuis staan rolstoelen voor je klaar. Vergeet hiervoor niet een 2€ muntstuk mee te nemen! Een kijkje nemen? Elke week organiseren we een rondleiding in het Moeder- en Kindcentrum. De data hiervoor vind je hieronder en op de websites van Livive, Terra en het ETZ. Meld je voor een rondleiding aan via rondleidingmkc@etz.nl. Ga gerust langs en neem een kijkje in het Moeder- en Kindcentrum! Ontvangst balie Moeder- en Kindcentrum, ROUTE 81 - 19.00 uur Donderdag 5 oktober Donderdag 12 oktober Donderdag 19 oktober Donderdag 26 oktober Donderdag 2 november Aanmelden voor een bevalling in het Kraamhotel Beval je graag in het Kraamhotel van Lunavi? Dat kan met je eigen verloskundige. Ook wanneer je je hebt aangemeld voor kraamzorg bij een andere kraamzorginstantie of direct na je bevalling naar huis wilt gaan. Voor een bevalling en/of kraamtijd in het Kraamhotel kun je je inschrijven via de volgende link: https://www.lunavi.nl/formulieren/meld-je-direct-aan?field_49=&field_61

9 oktober 2017 08:48

NIPT

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat het vanaf vandaag mogelijk is om een nieuwe screeningstest te laten doen op down- edwards en patausyndroom. Kijk voor meer informatie op www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl

1 april 2017 15:56

Wijziging in de regels voor de geboorteaangifte

Wijziging in de regels voor de geboorteaangifte

Met ingang van 1 januari 2017 zijn de regels voor de geboorteaangifte veranderd. In het schema kun je precies zien wanneer jullie kindje aangegeven moet worden.

28 januari 2017 15:19

Belangrijk nieuws zikavirus!!

In Nederland is infectie met zikavirus alleen vastgesteld bij mensen die het in het buitenland hebben opgelopen. Dat is tot nu toe bij 24 reizigers gebeurd die in Suriname of op Aruba besmet zijn geraakt met het virus. Verspreiding van het zikavirus binnen Nederland is zeer onwaarschijnlijk omdat de verantwoordelijke steekmuggen in Nederland niet voorkomen. Advies van het RIVM voor zwangeren: * zwangere vrouwen en vrouwen die zwanger willen worden moeten overwegen hun reis naar gebieden waar het zikavirus voorkomt uit te stellen. * Vermeld tijdens je controle bij ons op de praktijk altijd wanneer je een land waar het zikavirus heerst bezocht hebt. Zeker als binnen twee weken na terugkeer klachten optreden die passen bij een infectie door zika-, dengue- (knokkelkoorts) of chikungunyavirus. * Uit voorzorg wordt geadviseerd aan mannen die in landen zijn geweest waar het zikavirus heerst én een zwangere vrouw, gedurende één maand een condoom te gebruiken. Als deze mannen een partner hebben die zwanger kan/wil worden, wordt geadviseerd gedurende één maand een condoom of andere anticonceptie te gebruiken. Landen waar het zikavirus op dit moment voorkomt: Aruba Dominicaanse Republiek Honduras Puerto Rico Barbados Ecuador Jamaica Saint-Martin Bolivia El Salvador Kaapverdië Samoa Bonaire Frans-Guyana Martinique Suriname Brazilië Guadeloupe Mexico Thailand Colombia Guatemala Nicaragua Tonga Costa Rica Gyana Panama Venezuela Curacao Haïti Paraguay Virgin Islands Mocht je vragen hebben, neem contact met ons op.

23 februari 2016 17:26

Praktijkkeurmerk

In mei 2010 zijn we gestart met het verzamelen van gegevens (met name enquêtes van "onze" zwangeren) om HET keurmerk voor de verloskundigenpraktijk te kunnen krijgen als eerste praktijk in de regio. Dit keurmerk is in het leven geroepen door onze beroepsorganisatie, de KNOV om de kwaliteit van de verloskundige zorg te waarborgen. Inmiddels hebben we de accrediteur voor de vijfde keer op bezoek gehad. Hij kwam snel tot besluit om een positief advies uit te brengen aan de commissie die het keurmerk verleent. Deze commissie heeft het advies overgenomen. Hieronder een citaat uit het eindoordeel: "Verbetering van kwaliteit van zorg- en dienstverlening staat hoog in het vaandel, evenals de samenwerking met meerdere partijen die rond de zwangerschap, bevalling en kraambed zijn betrokken" We hopen jullie in onze praktijk te mogen verwelkomen zodat jullie dit aan den lijve gaan ondervinden!

1 oktober 2014 15:47